18. 6. 2023 v Oběd, Recepty

ŠPENÁTOVÉ PALAČINKY S UZENÝM LOSOSEM

Palačinky naslano dělám celkem často a beru je jako příjemné zpestření někdy fádního dietního jídelníčku. Lze do nich zabalit v podstatě jakékoliv maso se zeleninou a vždy to chutná čerstvě a netradičně, což dnešním receptem potvrdím.

Mléko, vejce, mouku a sůl smícháme dohromady a vytvoříme palačinkové těsto, které známe z marmeládové klasiky, do tohoto však přidáme rozmražený špenát. Na vymazanou pánev vlijeme těsto a necháme z obou stran smažit do zlatova. Hotovou palačinku natřeme krémem z Philadelphie, žervé a koriandru. Poklademe nadrobno krájeným uzeným lososem, pokapeme limetkovou šťávou a zatočíme jak je u palačinek obvyklé. Pro krásu palačinku překrojíme napůl a servírujeme. Samozřejmostí jsou i vaše nápady, kdy třeba místo koriandru použijete kopr.

Suroviny na 2 porce:

80 g celozrnná špaldová hladká mouka

1 ks vejce

230 ml mléko

125 g Philadelphia extra protein

50 g žervé klasik Pilos

1 ml limetková šťáva

100 g špenát listový porcovaný

100 g uzený losos

10 ml olej slunečnicový

Na 1 porci 480 kcal

Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky
34,9 g 34,5 g 9,9 g 20,5 g

Umícháme palačinkové těsto se špenátem.

Smažíme po obou stranách do zlatova.

Mezi tím umícháme krém s koriandrem.

Palačinku potřeme krémem a rozprostřeme kousky lososa.

Zatočíme a pro krásu přepůlíme.

Dobrou chuť.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *