18. 6. 2023 v Oběd, Recepty

VEPŘOVÁ PANENKA S BROKOLICÍ, RÝŽE

Dneska nahlédneme trošičku do asijské kuchyně, kde jsem se nechal inspirovat hovězím s brokolicí, které možná znáte z čínsko-vietnamských restaurací. Vyměnil jsem maso a změnil pár drobností a výsledek je skvělý oběd s rozumným množstvím kalorií. Pokud však chcete kalorie dostat ještě níž, vyměňte rýži za konjakovou rýži.

Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na velmi jemné plátky. Maso naložíme do polévkové lžíce sweet sour saoce pearl, bramborového škrobu, vše zamícháme a necháme hodinu marinovat. Mezi tím si povaříme v osolené brokolici, já vařím tak 7 minut, ale pokud chcete více křupavou postačí 5 minut. Poté maso orestujeme na pánvi, přidáme cibuli, na jemně pokrájené plátky zázvor a česnek. Lehce povaříme, přidáme brokolici a 3 lžíce sweet sour saoce pearl. Nakonec jarní cibulku a slunečnicová semínka. Já přidal ještě 1 dcl. můj oblíbený demi glace pro více šťávy. Jasmínovou rýži jsem uvařil dle standartního postupu v rýžovaru.

Suroviny na 4 porce:

400 g vařená jasmínová rýže

420 g vepřová panenka

260 g brokolice

20 ml slunečnicový olej

10 g solamyl

60 ml sweet & sour sauce pearl river bridge (kupuji v koutku asijské kuchyně v Globusu)

70 g cibule

20 g zázvor

12 g česnek

20 g jarní cibulka

15 g slunečnicové semínka

Pro více šťávy přidávám demi glace a ochucujeme solí, pepřem a chilli.

Na 1 porci 428 kcal.

Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky
27,9 g 48 g 12,5 g 13,3 g

Panenku nakrájíme na velmi tenké plátky

Zprudka orestujeme

Postupně přidáváme všechny suroviny

Nakonec brokolici, jarní cibulku a slunečnicové semínka




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *