18. 6. 2023 v Recepty, Večeře

HOVĚZÍ TACOS

Hovězí tacos určitě patří k nejtradičnějším mexickým pokrmům a s menší úpravou ho můžete bez problémů zařadit i do své redukční diety. Mexická kuchyně je založena na mase, kukuřici, rajčatech, chilli, sýru, prostě všem co naše tělo k hubnutí potřebuje a navíc nám chutná. Pojďme se na to podívat jak na takové hovězí tacos.

TECHNOLOGICKÝ POSTUP:
Hovězí maso nameleme nahrubo, v mém případě nasekáme nožem. Do hrnce nalijeme olej a zpěníme poloviční dávku cibule, pak přidáme hovězí maso necháme restovat, dokud maso nepustí šťávu. Pak postupně přidáváme zbylé suroviny. Začneme drcenými rajčaty, černými fazolemi, česnekem, taco koření a chilli. Vždy krátce povaříme. Ve vedlejším kastrůlku orestujeme na měsíčky krájenou zbylou cibuli a papriku, tuto zeleninovou směs přidáme k masu a již nevaříme, aby nám nevzniklo lečo. Nakonec do hotové směsi přidáme krájené rajčata, okurku, koriandr a šťávu z limetky. Do kukuřičných placek, vložíme na dno jemně krájený římský salát a hotovou masovou směs, nakonec posypeme sýrem, já zvolil balkánský. Dochutíme solí a pepřem, případně přidáme česnek.

SUROVINY NA 6 PORCÍ:
500 g hovězí zadní mleté nebo sekané

150 g cibule

30 ml slunečnicový olej

150 g rajčata drcená, polpa

200 g černé fazole Bonduelle

70 g rajčata keříková

120 g paprika červená

100 g římský salát

3 g česnek

100 g balkánský sýr

200 g tacos shells placky (celkem 18 ks)

3 g Santa maria tacos kořenící přípravek

70 g okurka salátová

Dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou.

NA 1 PORCI 420 KCAL

Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky
26,9 g 33,8 g 4,5 g 18,9 g

Hovězí zadní je v podstatě bez tuku s vysokým podílem bílkovin.

Někdo mele, já sekám, rozdíl skoro žádný.

Maso vložíme na zpěněnou cibuli a restujeme. Pak postupně přidáváme zbylé suroviny dle receptu.

Ve vedlejším kastrůlku připravíme zeleninovou směs, kterou přidáme do již hotové masově směsi.

Do spodu placek dáme salát, masovou směs a navrch sýr.

Dobrou chuť.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *