8. 6. 2023 v Recepty, Snídaně

VLOČKOVÉ LÍVANCE A JAHODAMI

V tomto receptu nepůjde o krásu, co také udělat za parádu z pár surovin. Slibuji však, že si pochutnáte a nastartuje svůj den k lepším výkonům. Jahody, proteinový puding a vločky jsou bezva základem po kterém se vám bude chtít vstát z postele.

Rozemelete vločky najemno, do směsi přidáte vejce, špetku soli, vanilkový puding, protein (moje zkušenost – vanilkový puding + vanilkový protein nebo čoko puding + čoko protein) a mléko. Potom vše důkladně promícháte do lívancové konzistence. Následně smažíme na pánvi.

Jahody rozsekáme v kuchyňském robotu a přidáme čekankový sirup. Tekutou směs dáme do kastrůlku a šup s ní na sporák. Lehce zavaříme a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Ještě teplé servírujeme.

Suroviny na 4 porce:

200 g high protein pudding vanilla Milbona

100 g ovesné vločky Emco modré

20 g protein vanilka Prom-in (samozřejmě lze použít jakýkoliv)

4 g solamyl

280 g jahody

80 ml mléko polotučné

1 ks vejce

15 ml olej slunečnicový

20 g čekankový sirup

Na 1 porci 250 kcal.

Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky
15,2 g 23,8 g 7,3 g 8 g


Vločky rozemeleme najemno.


Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto konzistence jako na lívance.


Smažíme na oleji.


Pěkně do barvy a po vyndání necháme chvilku na ubrousku.


Podáváme s povařenou jahodovou omáčkou.


Dobrou chuť.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *