8. 6. 2023 v Recepty, Snídaně

OVESNÉ VLOČKY S KAKAEM A MANGEM

Vločky jsou snídaňová klasika a dají se dělat na milión způsobů. Když vstanu, hned mažu do kuchyně a přiznávám, že se na něj vážně moc těším. Dneska to bude maličko do tmava s použitím zbytku kokosového mléka od oběda. Věřím, že si pochutnáte tak jako já.

Vločky nasypeme do kastrólku, přilejeme obě mléka a dáme asi na 5 minut vařit. Až se mléko vstřebá a kaše získá svojí konzistenci, přisypeme kakao a erythritol. Důkladně promícháme a servírujeme. Zdobíme větším kouskem na plátky nakrájeného manga, kakaovými boby a čekankovým sirupem. Kdo chce, přidá ideálně čokoládový protein.

Suroviny na 4 porce:

150 g ovesné vločky (Emco modré jemné)

300 g kokosové mléko

120 ml. mléko

150 g mango

5 g kakao

20 g erythritol

15 g čekankový sirup

Zdobíme kakaovými boby

Na 1 porci 320 kcal

Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky
8,1 g 35,2 g 9 g 16,2 g


Ovesné vločky vložíme do kastrólku.


Přilijeme mléka a vaříme do konzistence kaše. Pak důkladně zamícháme ostatní ingredience.


Zdobíme mangem, kakaovými boby a čekankovým sirupem.


Zdobíme mangem, kakaovými boby a čekankovým sirupem.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *