8. 6. 2023 v Recepty, Snídaně, Svačina

DUKÁTOVÁ BUCHTA S OVOCEM

Mám rád sladké, ale pokud si chci držet váhu, nelze se s ním cpát horem pádem. Možná vám přijde vhod tato buchta, kterou si bez výčitek můžete dát jak ke snídani, tak i ke svačině. Základem je proteinový puding a tak se nebojte, že přijdete o tolik žádané bílkoviny. Samozřejmě v tomto případě jezte střídmě.

Proteinový puding smíchejte v kuchyňském robotu s vejci, kypřícím práškem, pytlíkem dukátových buchtiček (pouze pytlík s těstem), mléka a kakaovými boby. Poté směs vlijte do formy a poklaďte ovocem. Pečte 45 minut na 170 °C. Po vychladnutí krájejte na 50 g plátky. Já zdobil jogurtem, rozmačkanými jahodami a čekankovým sirupem.

Suroviny na 7 porcí:

400 g protein pudding vanilla Zott (klidně můžete použít i čokoládový)

190 g směs na těsto (dukátové buchtičky Dr. Oetker)

2 ks vejce

1 g kypřící prášek

150 ml mléka

15 g erythritol

100 g kiwi (lze použít jakékoliv ovoce)

150 g jahod

100 g jogurt řecký

70 g čekankový sirup

Na porci 100 g buchty + jogurt a ovoce – 166 kcal

Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky
11,4 g 17,1 g 9,5 g 4,8 g

Umícháme těsto konzistence hustých lívanců.


Použil jsem vyjímečně polotovar.


Vše nalijeme do formy. V učení jsem jí říkal srnčí hřbet.


Poklademe plátky kiwi a posypeme kakaovými boby. Příště bych ovoce zamačkal dovnitř.


Jak to budete krájet, je jen na vás.


Dobrou chuť.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *