18. 6. 2023 v Oběd, Recepty

KRŮTÍ RIZOTO

3 porce

500 g krůtí krky

120 g jasmínová rýže

5 ml olivový olej
40 g cibule

40 g hrášek

40 g kukuřice

40 g mrkev

40 g celer

40 g nakládaná okurka

5 g chilli paprička

80 g eidam 20%

Bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl, pepř mletý

Rýže, maso, zelenina jsou vlastně takový největší zastánci všech nejdůležitějších živin a tak není důvod, proč vše nesmíchat a neudělat si sice počeštěné, ale výborné rizoto.

Krůtí krky omyjeme, vložíme do papiňáku a přidáme – bobkový list, celý pepř, nové koření, důkladně uzavřeme a vaříme cca 15 minut. Pokud nemáte papiňák, vařte v hrnci do změknutí. Poté maso vyndáme, necháme vychladnout a obereme. Mezi tím uvaříme rýži ať už v rýžovaru nebo v hrnci, to nechám na vás. Na pánvi s olejem postupně restujeme cibuli, chilli papričku a obrané maso. Potom přidáme zeleninu v mém případě sterilovaný hrášek, mrkev, kukuřice a sterilovanou okurku. Pokud nemáte sterilovanou zeleninu, skvělá je čerstvá, ale mrkev samozřejmě povařte. Někdo okurku přikusuje k jídlu, já jí dávám dovnitř. Nakonec přidáme rýži a vše důkladně zamícháme a dochutíme solí a pepřem. Třešničkou na dortu je v tomto případě nastrouhaný eidam při servírování.

Celkový příjem cca 360 kcal.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *