18. 6. 2023 v Oběd, Recepty, Večeře

ROLÁDA SE ŠPENÁTEM A UZENÝM LOSOSEM

Jak je možné udělat těsto z kterého vznikne plát na roládu??? Stačí pouze 3 suroviny a máte skvělou nízkosacharidovou pochoutku. Jsem si jistý, že okouzlíte i návštěvu a určitě budou hosté po vás chtít recept, budete za gastronomického boha 🙂

Rozmixujeme vejce, mozzarellu a psyllium na hladké těsto, které vlyjte na plech s vyloženým pečícím papírem. Pečeme 10 minut na 170 °C do zlatova. Potom plech vyndáme a ještě horké a s pečícím papírem zabalíme do rolády, necháme trochu vychladnout. Potom zase rozbalíme do plátu, potřeme sýrem a klademe špenát (já použil mletý, ale nebojte se i čerstvého), jemně krájené rajčata, uzenýho lososa a bazalku. Poté plát zatočíme do rolády a krájíme na centimetrové plátky.

Suroviny na 2 porce:

125 g mozzarella light

8 g psyllium

100 g uzený losos

3 ks vejce

60 g gervais fitprotein

50 g špenát (mražený nebo čerstvý)

50 g rajčat

Ochutíme solí a pepřem.

Na 1 porci 360 kcal.

Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky
36 g 3,3 g 1,7 g 22,3 g

Rozmixujeme vejce, mozzarellu a psyllium

Těsto vyjde asi na 60 % klasického plechu do trouby

Pečeme do barvy

Zatočíme i s pečícím papírem a necháme chvilku vychladnout

Potřeme a poklademe

Opět zatočíme, tentokrát již bez papíru a potom krájíme na centimetrové plátky

Dobrou chuť

 




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *